Chlazení vinných sklepů a archivů

Technologie chlazení vinných sklepů a archivů

Uchovávání a archivace vína vyžaduje specifické klimatické podmínky, kterých je možné dosáhnout přirozeně ve sklepech, nebo použitím strojního chlazení pro vinné sklepy a archivy. Chladicí zařízení se v posledních letech stává nedílnou součástí restauratérství i domácností. Jejich nárůst je dán požadavky zákazníků vlastnit vinné sklepy a archivy v kterékoliv části komerčních prostorů, domů nebo bytů. Chlazení vinných sklepů a archivů Chladicí zařízení pro vinné sklepy a archivy jsou konkrétně navržené pro udržování optimálních podmínek v pr...

Chlazení nebo klimatizace

Technologie chlazení má svá specifika, a svojí konstrukcí a technickým řešením se odlišuje od klasických klimatizačních systémů, které pro tyto účely nejsou příliš vhodné. Princip odjímání tepla (tepelných zisků z prostoru) je samozřejmě fyzikálně stejný pro oba systémy. Každý systém ovšem pracuje v odlišném provozním režimu. Pokud nám stačí teplota v prostoru 16 °C až 18 °C, je možné použít klimatizační systém, na kterém lze nastavit 16°C a doufat, že i v provozu dosáhneme...